Miért szeretem az óvodánkat?

Gyermekkorban sajátítja el az ember azokat a dolgokat, melyek a későbbi életét alapvetően meghatározza. Kettő óvodás fiacskám van, és az egyik legfontosabb dolognak az ünnepek és a hagyományok megőrzését tartom.

Erre nagy hangsúlyt fektet óvodánk. Minden évben örömmel és várakozással készülnek a gyermekek és az óvoda minden dolgozója a jeles napokra.

A Télapó érkezése az első ünnep az őszi ovikezdés után, mely mindig óriási élmény a gyermekeink számára. Énekekkel készülnek, és széles mosollyal ajándékozzák meg a csoportszobába belépő Télapót.
A Karácsony nagy ünnep az óvodában. Minden évben a nagycsoportosok díszítik az ovi aulájában felállított hatalmas fenyőfát. A nap fénypontja, mikor a három gyermekcsoport, az óvonénik és a dadanénik összegyűlnek a fa körül és együtt énekelnek.

Farsangkor jelmezekbe bújnak mind a gyerekek, mind az óvonénik. Tánccal, énekkel ünnepelnek. Gyermekeim nagyon szeretik, már hónapokkal előre kigondolják, eltervezik minek is szeretnének beöltözni. Ekkor szembetűnő leginkább, milyen gazdag fantáziavilággal rendelkeznek.
A közelgő Húsvétra kifújt tojásokból a szülőkkel együtt díszeket készítenek a gyerekek. Ezalatt a dadanénik szépen elrejtik az óvoda udvarán a csokiból készült tojásokat, majd ezt követi a tojás vadászat. Segítenek egymásnak is keresgélni, majd büszkén megmutatják mire bukkantak a fűben.
Anyák napja számomra a legszebb ünnep. Nagy titokban szívhez szóló versekkel, énekekkel és ajándékokkal készülnek a gyerekek erre a jeles napra.

Hálával tartozunk ezekért a szép és boldog eseményekért az óvoda minden dolgozója számára, mert rengeteg kitartás és türelem rejlik ezen ünnepekre való készülődés mögött.

Minden egyes ünneppel, hagyomány megőrzésével ezen közösség a gyermekeink, a családjaink összetartozását erősítik. Ezt tanultam én is itt gyermekként, és szerencsére gyermekeim is ebben a közösségben, és szellemben nőhetnek fel.

Kissné Erzsébet szülő írása
A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-24

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben