Miért szeretem az óvodánkat?

Óvodánk kellemes hangulatú, jó kedélyű óvónők vezetésével mindent megtesz gyermekeink mindennapi mosolyáért.

Lehetőségük szerint pályázati támogatásokkal szerveznek minden évben gyermekeinknek különféle játék programokat és zenés előadásokat. Ezeket a szervezett napokat nagy örömmel és izgalommal várják a gyerekek.

Az egyik ilyen esemény az arcfestés és vele egybekötött ingyenes ugráló vár, valamint egyéb udvari játékok használata. A kislányom Odett ezt szereti a legjobban. Ezen a napon sok minden történik velük.

Az arcfestésre váró gyerekek sokféle színes, vidám minták közül választhatnak, amit a lehető legszebb kidolgozással visznek fel az arcukra. Ilyenkor teljesen szárnyra kel a fantáziájuk. A fiúk általában a legvadabb mintákat kérik, míg a kislányok színes pillangók, vagy virág mintákban tündökölnek.

Miközben önfeledten játszanak az óvoda udvarán felállított ugráló várban, vagy használják az elektromos járműveket pillanat felvételek készülnek a mosolygós gyermekarcokról, melyek híven tükrözik, hogy milyen jól érzik magukat az óvodában. Nem mindennapi élményekben van ezen a napon részük.

A játék közben készült fényképek mindig széles mosolyt csalnak a szülők arcára is. A lányom később is – mikor a fényképeket nézegetjük otthon – boldogan mesél arról a napról. Engem ez jó érzéssel tölt el. Egyrészt, mert a kislányomban ennyire maradandó emlékeket hagynak ezek az óvodai programok. Másrészt, mert az óvónénik gondoskodnak gyermekeink vidám, óvodában eltöltött mindennapjairól.

Eszter, szülő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-25

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben