Óvodánk kellemes hangulatú, jó kedélyű óvónők vezetésével mindent megtesz gyermekeink mindennapi mosolyáért.

Lehetőségük szerint pályázati támogatásokkal szerveznek minden évben gyermekeinknek különféle játék programokat és zenés előadásokat. Ezeket a szervezett napokat nagy örömmel és izgalommal várják a gyerekek.

Az egyik ilyen esemény az arcfestés és vele egybekötött ingyenes ugráló vár, valamint egyéb udvari játékok használata. A kislányom Odett ezt szereti a legjobban. Ezen a napon sok minden történik velük.

Az arcfestésre váró gyerekek sokféle színes, vidám minták közül választhatnak, amit a lehető legszebb kidolgozással visznek fel az arcukra. Ilyenkor teljesen szárnyra kel a fantáziájuk. A fiúk általában a legvadabb mintákat kérik, míg a kislányok színes pillangók, vagy virág mintákban tündökölnek.

Miközben önfeledten játszanak az óvoda udvarán felállított ugráló várban, vagy használják az elektromos járműveket pillanat felvételek készülnek a mosolygós gyermekarcokról, melyek híven tükrözik, hogy milyen jól érzik magukat az óvodában. Nem mindennapi élményekben van ezen a napon részük.

A játék közben készült fényképek mindig széles mosolyt csalnak a szülők arcára is. A lányom később is – mikor a fényképeket nézegetjük otthon – boldogan mesél arról a napról. Engem ez jó érzéssel tölt el. Egyrészt, mert a kislányomban ennyire maradandó emlékeket hagynak ezek az óvodai programok. Másrészt, mert az óvónénik gondoskodnak gyermekeink vidám, óvodában eltöltött mindennapjairól.

Eszter, szülő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-25