A mi ovink Mezőhegyesen található, a 2. számú óvoda, csupa zöld környezetben, egy csendes kis utcában. A termei gyönyörűek, korszerűek, az udvara tágas, telis-tele játékkal. Az óvonénik és a daduska nénik pedig nem csak kedvesek, barátságosak, és fáradhatatlanok, hanem tele vannak ötletekkel, amivel még jobbá varázsolják a napokat.

A mellékelt képen például éppen erdei sétával egybekötött mufflonetetésre vitték a kis csemetéket. Volt, amikor viszont az élővilágot hozták el a az óvodába, és rendeztek egy kisállat kiállítást. Ennek során a gyerekek a saját kis kedvenceiket, illetve gyűjteményüket is bevihették. ( Pl. papagályt,hörcsögöt, nyuszit, kagylókat, teknőst, stb) Óvo néni még egy madárpók levetett bőrét is mutatott a gyerekek ámulatára.

Sokszor jönnek színészek és tartanak előadást, bábszínházat, vagy épp bűvésztrükköket mutatnak be. Az egyszerű hétköznapok is szinte kizárólag a játékról, a mókáról, a természet szeretetéről szólnak… és a meséről. Valahányszor megyek a kislányomért, valamelyik nevelő éppen mesét olvas azoknak a lurkóknak, akik éppen megpihennek egy nagy fogócska közben. Itt fontos a hagyományok megismertetése, mint például a tél végi, tél elűzésére szolgáló kiszebáb égetése, ami nagyon-nagy örömöt okoz a kicsiknek és nagyoknak egyaránt ( főleg, ha még egy kis korom is kerül valaki arcára).

Ami számomra még nagyon kedves, az az a gesztus, amit egy-egy kisgyerek szülinapjakor tapasztalok. A gyerekek sokszor készítenek saját kezűleg apró ajándékot, rajzot, stb., és mikor az ünnepelt elfújja a gyertyákat a tortán, kedves dalokat énekelnek neki.
Még “Miért szeretem az óvodánkat? ” – Legfőbbképp azért, mert az óvoda is szereti a kislányomat, a kislányom pedig az ott töltött órákat.

Kézsmárkiné M. Barbara szülő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-19