Mohácsi Botos Busócsoport az óvodai farsangon

busók az óvodában

Farsangi mulatságot minden évben rendezünk óvodánkban. Ilyenkor mindenki (a dadus és óvó nénik is) jelmezbe bújik, rövid versikével bemutatkozik, ezután elfogyasztjuk az otthonról hozott finomságokat, teát főzünk, majd egy táncos mókázás veszi kezdetét.

Az idén ezt, a már szinte hagyománnyá vált rendezvényünket egy nagyon híres népszokást bemutató esemény előzte meg. A mohácsi BOTOS busócsoport 9 tagja látogatott el hozzánk:busók és sokac népviseletbe öltözött lányok, a busók kísérői.

busók az óvodában

Gyermekeink előtt öltötték fel jellegzetes álarcaikat, kiegészítőiket, így kevésbé voltak számunkra félelmetesek, hiszen láthattuk, hogy valójában ők is hús-vér emberek, és a farsang is igazolta magát, azaz:a szépek csúnyának öltöznek.

Aki szerette volna, az felpróbálhatta az álarcokat, megpörgethette kereplőiket, megkongathatta kolompjaikat. Tarisznyáikból cukorkákkal kínálták a gyermekeket és meséltek az igazi busójárásról.
Mindezek után látványos felvonulással űztük el a telet Csikéria főutcáján a falubeliek legnagyobb meglepetésére.

Zomboráczné Matos Tímea írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2016-02-07

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!