Őszi kirándulás és terményszedés Őrtiloson

őszi kirándulás

Őrtilos határában gyönyörű erdő húzódik, ahová minden évszakban ellátogatnak az óvodások, közelről megtapasztalva a természet évszakonkénti változásait.

Sétáink alkalmával lehullott leveleket, érdekes ágakat, kérget, makkot, tobozt gyűjtögetünk. A gyerekek nagyon szeretnek futkározni a dombos nyiladékokon. Itt megvalósul a környezeti nevelés, a mozgás, a játék, a közösségi nevelés … és még sorolhatnám.

Tavaly egy csoportban együtt láthattuk Magyarország három legmérgezőbb gombáját, amit az éppen arra járó erdész bácsi mutatott meg nekünk – nekünk, felnőtteknek is életre szóló emlék: ?Látjátok gyerekek, itt a párduc galóca, a gyilkos galóca és a légyölő galóca!” Nagyon megjegyeztük!

Tóthné Iváncsics Gyöngyi óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-09-27

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Őszi színek megfigyelése az óvodásokkal

Őszi színek megfigyelése az óvodásokkal

A Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete szervezésében 2012. november 21-én őszi tanulmányi sétán vettek részt a Csongrád Fő utcai ?Platánfa” Óvoda (ZÖLD ÓVODA) nagy csoportos óvodásai a Katica csoportból. A sétán résztvevő 22 óvodás Deák József egyesületi elnök vezetésével megfigyeléseket, méréseket végzett a Dózsa György téri és a Szentháromság téri parkban.

bővebben
Őszi nap az óvodában

Őszi nap az óvodában

Nevelési programunkban külön fejezet szól az óvoda kapcsolatrendszeréről. Ennek része a család és az óvoda kapcsolata, melyben célunk együttműködéssel elősegíteni a gyermekek fejlődését, miközben a családból hozott értékeket megőrizzük, folytatjuk, kiegészítjük, a lemaradásokat korrigáljuk, a hiányokat pótoljuk.

bővebben