Óvodai csoportok kialakítása

Az adott óvodai évben indítható óvodai csoportok számát minden évben az adott intézmény fenntartója határozza meg. Az engedélyezett óvodai csoportok összeállításáról, a szülők és az óvodapedagógusok véleményének figyelembevételével, az óvodavezető dönt.

Óvodai csoport létszám

Egy óvodai csoportba maximum 25 gyermek járhat. Ettől a maximális létszámtól való eltérést az óvoda fenntartója meghatározott óvodai nevelési évekre engedélyezheti.

Tiszta vagy vegyes óvodai csoportok

Az adott óvoda óvodavezetése dönt arról, hogy életkor szerint tiszta vagy vegyes csoportokat alakít-e ki. A tiszta csoport esetében a gyermekek életkora közel azonos (az óvodai férőhelyek maximális kihasználása okán azonban ebbe a csoportba is bekerülhetnek más életkorú gyermekek, de a csoport nagy része egy életkorhoz tartozik), míg a vegyes óvodai csoportok esetében egy csoporton belül minden óvodai életkor képviselteti magát. Az adott óvodában alkalmazott csoportbeosztásról az óvodai felvételt megelőzően tudunk már érdeklődni.

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2011-03-16

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

játéktárCikkajánló

Csatlakozz Te is!

További írások, amik érdekelhetnek!