Óvodai készülődés: ötletek adventre!

Karácsony-várás

A Karácsony-várás minden kisgyermek életében egy izgalommal teli időszak, amit különleges adventi kalendáriummal tehetünk emlékezetessé. Az alábbi ötleteket a Szent Gellért Óvoda (Budapest) gyűjtötte össze számunkra!

Betlehemi figurák
Egy nagy betlehemi képre minden nap más-más figu­rát tesznek fel a gyerekek (bárányok, tehenek, három király, Szent József, Szűz Mária), végül az utolsó nap a jászol­ba kerül a kis Jézus. Egész napos jósággal lehet kiérdemelni az aznapi figura képre illesztésének jogát.

Zsákocska
Színes textil-zsákocskákat bontanak ki minden nap a ­gyerekek, amelyek valami meglepetést rejtegetnek. Ez lehet például egy karácsonyi mese el­mesélése, vagy az­napi színházlátogatás, e­set­leg hangszeres zenehallgatás.

Ingecske
Az óvó nénik által hajtogatott kis papír ingecskén lehet fod­rot felhajtani minden jó cselekedetnél. A négy hetes készülődés eredményeként, Karácsony­ra szép csipkés ruhácskát tudnak a gyerekek a fa alá tenni.

Úton Betlehem felé
Szépen megrajzolt úton Betlehem­be, Jézus szülő­helyére lehet eljutniuk a gyerekeknek, bárányokat gyűjtögetve. Minden jóságért lehet bárányt nyom­dázni, ami egyre közelebb visz az úton Jézus jász­láig.

Szalmaszálas
A gyermek Jézus jászlába jósággal kiérdemelhető szalmaszálakat gyűj­tö­getnek az óvodások.

 

A fenti írás a LurkóVilág nyomtatott magazin 2007. téli (I.évf. 4. sz.) számában jelent meg. Feltöltés dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálra: 2009-11-29. 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Adventi fénykiállításon a Mazsola csoport

Adventi fénykiállításon a Mazsola csoport

Advent van, a szeretet, béke, várakozás ideje. Rohanó, félelmekkel teli világunkban felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt megnyugtató, kellemes élményt nyújtott a Balatonfüreden látható adventi fénykiállítás. A Patakparti óvoda Mazsola csoportjába járó gyermekekkel, és lelkes szülők csapatával, immár hagyománnyá vált Mazsola délutánt szerveztünk.

bővebben