Sokszínű, őszi programok az óvodában

kirándulás

A csoportok kihasználva a kora őszi jó időt közelebbi és távolabbi helyekre szerveztek kirándulásokat.

A kislődi Sobri Jóska Kalandparkban önfeledten szórakoztak a gyerekek.

Óvodánk benevezett a Hortus Hungaricus 2011 Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár keretében megrendezésre kerülő ?Mi kis kertünk” pályázatra. A Mazsola csoportosok óvónénijük segítségével álmodták meg és készítették el alkotásukat.

A Bóbita és a Micimackó csoportba járó gyermekek szeptember 3.hetében egészséghéten vettek részt, melynek során az ÁNTSZ munkatársa által szervezett játékokon, előadásokon ismerkedtek az egészség megőrzésének lehetőségeivel, a tisztálkodással, az egészséges táplálkozással, a helyes légzéssel, és a baleset-megelőzéssel.

A Ficánka csoportosok részt vettek a Budapesten és további 15 vidéki városban -köztük Ajkán is- megrendezésre kerülő Nagy Sportágválasztó elnevezésű rendezvényen, lehetőséget adva minél több, városunkban működő egyesület megismerésére, a sportágak kipróbálásra.

A nagycsoportosok a Hubertus Erdei Iskola szervezésében erdei túra során szereztek közvetlen tapasztalatokat az őszi erdő változatos színvilágáról, növényzetéről.

Az állatok világnapjára készülve a gyermekek behozták saját állataikról készült fényképeiket, melyekből tablókat készítettünk, majd kiállítást szerveztünk.

Bár az év minden napján oda kell figyelnünk a Föld élőlényeire, fontos, hogy bizonyos kiemelt napokon emlékeztessük magunkat felelősségünkre. Október 4-én az Állatok Világnapján a gyerekek testközelből tapasztalták az állatok szeretetét.

 

A gyermekek az idény jellegű munkákból is kiveszik a részüket. Az oviudvar remek terepet biztosít a környezetünkért érzett felelősség megalapozására, erősítésére.

Az ősz a gyümölcsérés, betakarítás egyik fontos időszaka. A Bóbita csoportosok az őszi kerti munkákkal ismerkedtek.

Az UNICEF kezdeményezésére immár második éve Magyarországon is megemlékezünk a Kézmosás Világnapjáról. Ezen a napon a kézmosás fontosságára és helyes módjára hívtuk fel a gyerekek figyelmét.

 

Pauer Magdolna, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-29

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Őszi színek megfigyelése az óvodásokkal

Őszi színek megfigyelése az óvodásokkal

A Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete szervezésében 2012. november 21-én őszi tanulmányi sétán vettek részt a Csongrád Fő utcai ?Platánfa” Óvoda (ZÖLD ÓVODA) nagy csoportos óvodásai a Katica csoportból. A sétán résztvevő 22 óvodás Deák József egyesületi elnök vezetésével megfigyeléseket, méréseket végzett a Dózsa György téri és a Szentháromság téri parkban.

bővebben
Őszi nap az óvodában

Őszi nap az óvodában

Nevelési programunkban külön fejezet szól az óvoda kapcsolatrendszeréről. Ennek része a család és az óvoda kapcsolata, melyben célunk együttműködéssel elősegíteni a gyermekek fejlődését, miközben a családból hozott értékeket megőrizzük, folytatjuk, kiegészítjük, a lemaradásokat korrigáljuk, a hiányokat pótoljuk.

bővebben