A csoportok kihasználva a kora őszi jó időt közelebbi és távolabbi helyekre szerveztek kirándulásokat.

A kislődi Sobri Jóska Kalandparkban önfeledten szórakoztak a gyerekek.

Óvodánk benevezett a Hortus Hungaricus 2011 Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár keretében megrendezésre kerülő ?Mi kis kertünk” pályázatra. A Mazsola csoportosok óvónénijük segítségével álmodták meg és készítették el alkotásukat.

A Bóbita és a Micimackó csoportba járó gyermekek szeptember 3.hetében egészséghéten vettek részt, melynek során az ÁNTSZ munkatársa által szervezett játékokon, előadásokon ismerkedtek az egészség megőrzésének lehetőségeivel, a tisztálkodással, az egészséges táplálkozással, a helyes légzéssel, és a baleset-megelőzéssel.

A Ficánka csoportosok részt vettek a Budapesten és további 15 vidéki városban -köztük Ajkán is- megrendezésre kerülő Nagy Sportágválasztó elnevezésű rendezvényen, lehetőséget adva minél több, városunkban működő egyesület megismerésére, a sportágak kipróbálásra.

A nagycsoportosok a Hubertus Erdei Iskola szervezésében erdei túra során szereztek közvetlen tapasztalatokat az őszi erdő változatos színvilágáról, növényzetéről.

Az állatok világnapjára készülve a gyermekek behozták saját állataikról készült fényképeiket, melyekből tablókat készítettünk, majd kiállítást szerveztünk.

Bár az év minden napján oda kell figyelnünk a Föld élőlényeire, fontos, hogy bizonyos kiemelt napokon emlékeztessük magunkat felelősségünkre. Október 4-én az Állatok Világnapján a gyerekek testközelből tapasztalták az állatok szeretetét.

 

A gyermekek az idény jellegű munkákból is kiveszik a részüket. Az oviudvar remek terepet biztosít a környezetünkért érzett felelősség megalapozására, erősítésére.

Az ősz a gyümölcsérés, betakarítás egyik fontos időszaka. A Bóbita csoportosok az őszi kerti munkákkal ismerkedtek.

Az UNICEF kezdeményezésére immár második éve Magyarországon is megemlékezünk a Kézmosás Világnapjáról. Ezen a napon a kézmosás fontosságára és helyes módjára hívtuk fel a gyerekek figyelmét.

 

Pauer Magdolna, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-29