Minden évben megrendezik a Szent Margit Általános Iskolában az óvodai nagycsoportosok sportversenyét. Az idén nyolcadjára veszünk részt ezen a vetélkedőn. A házigazda intézmény sportvetélkedőjén három óvoda, összesen százhúsz apróság mérte össze ügyességét és gyorsaságát.

A résztvevő kilenc csapatból négy a mi óvodánkból, vagyis a Micimackó óvodából, négy a Bánhidai és egy pedig az Alsógallai Óvodából érkezett. Hetek óta lelkesen, nagy izgalommal készülődtünk a már hagyományos őszi sportversenyre, megmérettetésre.

Nagyon vártak bennünket az iskolában. Jó volt találkozni a volt ovisokkal, akik most, mint nagy iskolások, segítőként vettek részt a délelőtt folyamán. A versenyszámok előtt minden csapatban tizenkét gyermek toporgott libasorban várva, hogy hullahopp karikával futhasson. Ez a feladat nagyon jól sikerült, jól begyakoroltuk, így gyors volt a váltás.

A következő feladat, a rákjárással haladva babzsák átadása, már nagyon nehéznek bizonyult a csoportomba járó gyermekeknek. Itt egy pár pontot veszítettünk, de a lendületünk töretlen maradt. Ezután óriás labdát gurítottunk, ami szintén nagyon jól ment.

Padon kúszásban is remekeltünk, de a végére eléggé elfáradt a kis csapat, így az utolsó feladatnál, a labda adogatása hátrafelé két láb között, szintén nehéznek bizonyult.
Igaz, hogy nem a mi csapatunk nyert, de óvodánk másik nagycsoportja hozhatta el a kupát és ennek nagyon örültünk.

Érmez, csokit, emléklapot nem csak ők vihettek haza, hanem mi is és a többi csapat is kapott.
Így végezetül nem győztesként, de nagyon boldogan, kellemesen elfáradva búcsúztunk el a leendő tanár néniktől és iskolatársaktól.

 

Kecskésné Záreczki Hajnalka, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-23