Van-e jelentősége annak, hogy mi lesz az óvodai jel?

óvodai jelek

Minden óvodásnak volt és van óvodai jele, ami az óvodás évekre – sőt sokszor még annál is tovább – összekötődik vele. A jelnek nincs jelentősége, a jelhez való viszonyuknak viszont nagyonis van! Ezekről vallanak az alábbi vallomások, visszaemlékezések.

Kedves emlékek óvodai jelekről

„Nekem ablak volt a jelem, azért szerettem, mert sokféleképpen lehetett rajzolni, amikor nagyobb voltam, már függönyt és virágot is rajzoltam bele.”

„Katicabogár, és a mai napig használom, ha tekézni megyünk…”

„A kisfiamnak fenyőfa lett volna, de kijelentette,hogy nincs rajta csillag, ezért tettek rá és így lett karácsonyfa.”

Rossz emlékek óvodai jelekről

„Nekem pöttyös gomba volt, majd egy új gyerek érkezett a csoportba, és hozta magával a jelét, ami szintén ez volt, így tőlem elvették:(:( és cserepes virág lettem. . . életem első megrázó élményeként tartom számon ezt az igazságtalanságot.”

„Én is gomba voltam:-( és utáltam, h nem napocska vagy pillangó. Viszont a múltkor vettem az Originartban egy olyan cukor pöttyös gombás bogrét… Felnőtt fejjel tetszik is:-)”

„Nekem seprű volt, és ez jelentősen meghatározta az életemet de tényleg , annyit csúfoltak, hogy takarítónéni, boszorkány. . irigyeltem azokat, akiknek cica, vagy pillangó. Nem értem a szüleim miért nem tettek valamit ”

„A világ legbénább jele az enyém volt szerintem. Képzeljetek el piros karikát és egy egyenes vonalat alatta… Nem is tudtuk minek nevezni, mert nem tudtuk mi lehet az, annyira irigyeltem a többieket akiknél kifli, kisvonat labda és más hasonló értelmes dolgok voltak a jeleik”

„Nekem asztal volt a jelem és szintén utáltam irigyeltem a növény és állat jelű társaimat azok mégiscsak élőlények és nem tárgyak. Amióta Óvónő vagyok nagyon figyelek rá, hogy senkinek se adjak hozzá nem illő, nem tetsző jelet!”

„Nekem kancsó, de sohasem tudtam lerajzolni, mert a két ív sohasem sikerült egyformára. A mai napig látom magam előtt ezeket a borzalmas váza-kancsó szörnyszülötteket.”

„Nekem perec volt a jelem. Kicsit ciki a sok pillangó meg tulipán között, de legalább könnyű volt lerajzolni!”

„Nekem balta volt a jelem. Gyűlöltem… Hogy lehetett ilyen jelet adni?!”

„Nekem is kifli volt, és utáltam…Miért nem lehetett kis virág vagy napocska, szívecske, mint a többi kislánynak…”

Fórum idézetek: nlcafe.hu, mamami.hu, facebook.com/lurkovilag
Háttérkép forrása: silmama.hu

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2014-08-12

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!