uszoda

A hajdúböszörményi Csillagvár Óvoda Hétvezér utcai telephelyén lévő Méhecske csoport gyerekei játékos formában ismerkedtek a vízzel a városi uszodában.

A foglalkozást szakképzett pedagógusok vezették és célirányos játékokkal segítettek a gyerekeknek abban, hogy az első bizalmatlanság után nagy kedvvel és önbizalommal játszanak. A gyerekek többsége még nem volt uszodában, ezért nagy élményt jelentett számukra. A kompetencia alapú nevelés négy eleme közül az egyik a víz, így igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy saját tapasztalatukra építve ismerkedjenek az őket körülvevő világ dolgaival, anyagaival.

 

Tara Csilla, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-03-27

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
A víz világnapja ovisokkal

A víz világnapja ovisokkal

Óvodánk 2013-2014-es nevelési évtől kapta meg a megtisztelő „Zöld Óvoda” címet. Eddig is kiemelten foglalkoztunk a környezeti neveléssel, a természet megismerésére, tiszteletére neveléssel, a környezetvédelmi magatartásformák és attitűd megalapozásával, de a ?Zöld Óvoda” program keretein belül még hangsúlyosabb szerepet kap. Igyekszünk a gyermekeket minél közelebb vinni a természethez.

bővebben