Május elsõ vasárnapján köszöntjük az Édesanyákat. Ez nálunk is így történt, de most egy egészen új megközelítésben próbáltuk meg mindezt.

Beszoktatós kiscsoportosok vagyunk. Áprilisra elértük, hogy a gyerekek szívesen, örömmel jöjjenek hozzánk, az oviba. Kialakultak apró kis baráti csoportok. Az anyák napi délelõttünket nem rendhagyó módon szerveztük.

Meghívtuk az anyukákat csoportunkba délelõtt, ahol nem egyéni szereplõs mûsorral vártuk õket, hanem egész mással. Mikor az ünnepeltek megérkeztek a gyerekek az ölükbe ülhettek. Együtt az anyukákkal mondták el a versikéket, arcsimogatókat, énekeket, ölbeli játékokat játszottak. Ezeket a játékokat az év során sokat mondogattuk együtt is a beszoktatás során. Ezután közös dallal és verssel köszöntöttük az édesanyákat.

Büszke meghatódottsággal fogadták az elõttük álló gyermekük versmondását. Majd közös barkácsolásra nyílt lehetõség. Egy szép tavaszi ablakdíszt készíthettek el ki-ki a saját gyermekével. Együtt vághatták, ragaszthatták a pillangókat a zöldágra. Végül megajándékoztuk az anyukákat egy szál virággal és a gyerekek kéz-és talpnyomatával díszített kis vászon táskával. Ezt az ajándékot már napokkal korábban a gyerekekkel készítettük nagy titokban.

A délelõttünk lezárásaként elhívtuk az anyukákat is egy közös sétára az óvodánkhoz közel esõ Tisza-gátra. Jó érzés volt látnunk, hogy kézen fogva anyával sétáltak a gyerekek.
Vidám ,felszabadult hangulatban tölthették el a gyerekek édesanyjukkal ezt a szép délelõttöt.

 

Kissné Vígh Zsuzsanna, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-16