Anyák napja az óvodánkban

Anyák napja az óvodában

Mivel a mi óvodánkban nagyon kevés a gyermek létszám (11 f?), így mindig jut id? minden egyes kisgyermekkel külön – külön is foglalkozni. Így például amikor az anyák napjára készülünk, az óvónéni a rövidebb – hosszabb versikéket egyesével tanítja be a kicsikkel – nagyokkal.

Nagyon aranyos műsorral szokta felkészíteni őket. Nagy meglepetést okozva ez által az anyukáknak és a nagymamáknak. Mivel a gyermekek otthon mindebből semmit sem árulnak el a szülőknek, nagyszülőknek. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel, mindent beleadva próbálnak napról – napra, hogy a nagy napon minden jól sikerüljön.

A nagy napon fehér blúz, fehér ingecske, fekete szoknyácska és fekete nadrágba bújva várják, hogy az anyukák nagyikák megérkezzen és elfoglalják a helyüket.

Az ünnepségen mindenki nagyon meg tud hatódni, könnyeket csalva a szemekbe, ahogy elmondják a versikéket, eléneklik a dalocskáikat, előadják a kis mesejátékukat. Majd egymás után átadják a saját kicsi két kezi munkájukat a szál virággal. Minden egyes alkalommal megtudjuk lepni a szülőket, akik persze nagyon büszkék a kis csemetéjükre.

A gyermekek meg arra legbüszkébbek, hogy milyen jól is szerepeltek, hogy az anyuka szemébe könnyet csalt, és persze arra, hogy ? saját maga ügyeskedésével – ügyetlenkedésével, esetleg egy pici óvónéni segítséggel egy csodálatos és örök ajándékot tudott adni az ? édesanyjának, nagymamájának. Ez lehet egy rajz, egy lisztgyurma szívecske, egy fénykép aminek a keretét színes gombokból ragasztották, vagy éppen egy aprócska befőttes üvegbe töltött liszt, mák, kakaó, búzadara sorok lekötözve egy piros szívecskés anyaggal.
Nálunk ebben a piciny Bükki oviban ilyen meghatóan telik el az anyák napi ünnepségünk.

 

Lénárt Andrásné, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-30

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!