Óvodai anyák napja

Anyák napja

Kicsiny óvodánkban kiemelt helyen szerepel az anyák napi ünnepség. Ez olyan ünnep, ami a gyermekek számára inkább a külsőségekben nagy jelentőségű.

Előtte egy héttel már a színpadra járunk a műsort próbálni, ajándékot készítünk az édesanyáknak és nagymamáknak, feldíszítjük a színpadot az általuk készített képekkel, rajzokkal, a legszebb ünneplő ruhát veszik fel. A verseket, dalokat a gyermekek életkorának megfelelően választjuk ki. A kicsik rövidebb, rímelős verseket tanulnak, a nagyobbak hosszabb lélegzetűeket. Kicsik, nagyok a szereplésükkel egyaránt könnyeket csalnak az édesanyák, nagymamák szemébe.

Minden szülő nagyon büszke gyermekére, mikor szerepelni látja. Minden évben olyan ajándékot készítünk, amelynek készítésében még a legkisebb gyermekek is részesei. Csináltunk már tenyérnyomatot, szívecskét, virágot, gipszkiöntőt. Az édesanyák számára mind közül az volt a legkedvesebb, amelyiken a gyermekek fényképe rajta volt valamilyen formában. Igyekszünk évről évre valami újdonságot kitalálni. A műsorra készülve meg szoktuk beszélni a gyerekekkel, hogy otthon ne árulják el mit tanulunk, legyen titok, meglepetés az anyukák, nagymamák számára. Szokták is mondani a szülők, hogy hiába kérdezik, nem mondják el a verset, mert „titok”. Az ünnepre el szoktak jönni a másik településen élő nagymamák is megnézni kedves unokájukat. Mindenki, fényképez, videózik. A gyerekek szeretnek szerepelni, vonzza őket a színpad.

A műsor után megható látni a szülők könnyes szemeit, és hogy milyen szeretettel ölelik át gyermeküket, megköszönve az egy szál virágot, és a kis ajándékot. Sok anyuka megköszöni a mi munkánkat is, értékelik, hogy alkalomhoz illő, megható műsorral köszöntöttük őket. Természetesen az elismerés nekünk is jól esik.

 

Kohajda Károlyné, óvodavezető írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-12

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!