Látogatás a nyugdíjasházban Anyák napján

anyák napja

A Mosolygó óvoda Delfin csoportja látogatást tett a közeli nyugdíjas házban Anyák napja alkalmából.

A csoportban található olyan szülő, aki a közeli nyugdíjasházban teszi könnyebbé az idős emberek mindennapjait. Intézményünk törekszik arra, hogy a gyermekeink megtanulják, megismerjék azokat az élethelyzeteket, amikor a segítségnyújtás, egy kedves gesztus örömet csalhat azok tekintetére, akikről már csak ilyen intézményekben gondoskodnak.

Az idős emberek már nagyon várták a gyerekeket, az épület aulája megtelt szeretettel, harmóniával, és valami leírhatatlan belső nyugalommal. A kis kezek, szemek, lelkek összetalálkoztak és egy új híd épült idős és fiatal között. Anyák napi köszöntőket énekeltek és mondókáztak el, de ezek a sorok ebben a pillanatban újrafogalmazódtak, új értelmet nyertek. A köszöntő végén minden apró csemete valami kis aprósággal lepte meg a néniket és a bácsikat, melynek nagyon örültek. Mivel óvodánk minden csoportja a családias légkör kialakítására törekszik, ezért a kis lurkók nagyon nyitottak, és közvetlenek voltak ezekkel a felnőttekkel szemben is.

Közösségépítés

Igyekszünk a környezetünk közelében található közösségekkel is jó kapcsolatot kialakítani. Ezzel a megmozdulással is egy új kapcsolat, egy kölcsönös segítségnyújtás alapjait raktuk le, melyet az elkövetkezendő években is folytatni szeretnénk.

 A vidám délelőtt folyamán eltűntek a korosztálybeli különbségek, és az idősebbek is egy picit gyermekké váltak újra. A lakók üdítővel, és süteménnyel kedveskedtek gyermekeinknek, melyet az óvodában boldogan fogyasztottak el gyermekeink.

Véghné Törő Alíz, fejlesztőpedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-22

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!