Furó Bíborka, óvodapedagógus írása

November 11-én harmadik alkalommal került megrendezésre a Márton napi fényünnep az óvodában. A jeles napon részt vettek az Árpád úti óvodások is, akiket az Önkormányzat busza szállított a központi óvodába…

Hosszú előkészület előzte meg ezt a sikeres napot. Az óvoda dolgozói, a szülők és nagyszülők együttesen sütötték ki a libahájat és készítették el a libatepertőt és a libazsírt. Mindkét óvodában ?libasütit” készítettünk a gyerekekkel közösen. Délelőtt nyílt napot tartottunk a csoportokban. A szülőket is bevontuk a kézműves tevékenységekbe és szórakoztattuk őket mondókás, dalos Márton-napi műsorral.

Délután a dolgozók a szülőkkel együtt készítették el a zsíros és tepertős kenyereket. A meghívott vendégek és a családok megérkezése után rövid köszöntőt mondott Tassonyiné Kedves Judit óvodavezető. Ezután Takácsné Matlag Erzsébet beszélt röviden a Márton napi fényünnep közösségformáló erejéről. Ezt követően vendégváró falatokkal és forró teával kínáltuk meg a résztvevőket. Sötétedés után meggyújtottuk lámpásainkat és Márton-napi fénymenetet tartottunk, majd tűzzsonglőr bemutatóval zártuk rendezvényünket.

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2016-03-02

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

játéktárCikkajánló

Csatlakozz Te is!

További írások, amik érdekelhetnek!