Lezajlott a ?Szivárvány 2012″ Nemzetközi Gyermek Képző és Iparművészeti Pályázat eredményhirdetése.

A zánkai Gyermekalkotások Galériája megálmodója és létrehozója Bernáth Elek festőművész volt 1973-ban. Azóta minden évben meghirdették a nemzetközi gyermek képző – és iparművészeti pályázataikat. Gyűjtik a 3-18 éves gyermekek díjazott alkotásait, és elkötelezettek a fiatalok tehetséggondozásában.

Az idén 20. alkalommal hirdették meg népszerű pályázatukat a világ összes gyermeke számára. 39 ország részvételével 10300 pályamunka érkezett be, amit a kimagasló szakmai tekintélyekből álló zsűri 2012. április 21-én bírált el, és 574 díjat adott ki a magyar és külföldi pályázóknak összesen. Ebből a magyarországiak 311 díjat nyertek el.

A díjátadó ünnepség 2012. szeptember 29-én, szombaton 14 órakor volt Zánkán, a Gyermek és Ifjúsági Centrum Kft Színháztermében. A díjazott munkákból készült kiállítást is itt láthatták az érdeklődők azok után, hogy előzőleg már 80 helyen volt megtekinthető.

A ?Szivárvány 2012? Nemzetközi Gyermek Képző és Iparművészeti Pályázaton a Dunakesziek a következő helyezéseket értek el, amit a díjazottak zsűri tagjaitól személyesen vehettek át.

Varga Barnabás                                 6 éves                         ARANY

Szilágyi Rebeka                                 5 éves                         ARANY

Hajdrik Csenge                                  5 éves                         ARANY

Gyepessy Dalma                                5 éves                         ARANY

Takács Lilla                                        5 éves                         EZÜST

Várnai Bálint                                     5 éves                         ARANY

Zsombor Dénes                                  4 éves                         ARANY

Zsombor Lili                                      4 éves                         BRONZ

Aszódi Dorottya                                4 éves                         EZÜST

Jenei Zita                                           4 éves                         BRONZ

 Mindannyian a Vasút a Gyermekekért Alapítvány Dunakeszi Óvodájába járnak. A kimagasló vizuális nevelésért, ami ebben az alapítványi óvodában Seprényi Zoltánné (Zsuzsa néni) vezetésével folyik, maga az intézmény is megkapta a ?Szivárvány 2012? Nemzetközi Gyermek Képző és Iparművészeti Pályázat KOLLEKTÍV díját, amit Kalafutné Göbölös Katalin (Kati néni) vett át a díjátadó ünnepségen, mindenképpen erre a legméltóbb, mint felkészítő óvoda pedagógus, és a gyermek képzőművészet területén az intézmény kapcsolattartója.

 Külön kiemelésre méltó az a tény, hogy Hajdrik Csengének az ARANY DIPLOMA már a második első helyezése képzőművészeti pályázatokon ebben az évben.

 Gratulálunk a díjazottaknak. Sok sikert kívánunk mindannyiuknak. Büszkék vagyunk rájuk, hogy a városunk hírnevét öregbítették nemcsak a szűkebb hazánkban, hanem a pályázaton résztvevő 39 országban is.

A mozgásra nevelés kiegészítő tevékenységeként, az óvoda nevelési tervébe beillesztve ebben az óvodában működik a Soleil balettiskola most már közel 10 éve. Ezen idő alatt felneveltek egy nemzedéket, akik közül a tehetségesebbek ma már az évi  6-10 fellépést produkáló Soleil Gyermekbalett tagjai.

Jámbor János írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-28

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
A Kreatív Műhely Munkaközösség munkája

A Kreatív Műhely Munkaközösség munkája

A Kreatív Műhely Munkaközösség 2010 őszén 18 fővel alakult az Ajka Városi Óvodában. Az elmúlt tanévben a kompetencia alapú programcsomaghoz tartozó eszközökkel ismerkedtünk. Átnéztük a meseláda tartalmát, betekintést kaptunk a mozgásfejlesztés eszközeibe, az ötletes és mutatós dekoráció elkészítéséhez is sok- sok instrukciót kaptunk.

bővebben