Múzeum a tömlöcben – Múzeumpedagógiai foglalkozás a Lakitelki óvodásokkal

Hagyomány óvodánkban, hogy minden nevelési év őszén nagycsoportosaink múzeumpedagógiai foglalkozáson vesznek részt a kunszentmártoni múzeumban.

Reggeli után 58 gyermekkel indultunk útnak a ragyogó napsütésben. Elbűvölt bennünket a tömlöc a múzeumban. Az állandó és időszaki kiállítás megtekintése, múzeumpedagógiai óra, kézműves foglalkozások a gyermekek fejlettségéhez, életkori sajátosságaihoz igazítva múzeumpedagógusok irányításával valósult meg.

Emlékezetes marad egy „igazi” festőművésszel való játék és beszélgetés. Festettük illusztrációkat egy meséhez. Kipróbáltuk a századfordulós cipészműhelyt, cukrászműhelyt, kovácsműhelyt és fotóműtermet is.

Süteményt nem csak láttunk, de mi magunk is készíthettünk a múzeum látványtárában! Linzert gyúrtunk, nyújtottunk, szaggattunk és sütöttünk.

Az óvodásokra nagy hatást gyakorolnak a múzeumban látottak, hallottak, megtapasztaltak. Visszatükröződik ez számunkra beszélgetéseikből, rajzaikból, szerepjátékaikból.

Programunkat a szülők és a Lakiteleki Óvodáért Alapítvány támogatta.

Bekéné Kotvics Edit óvodapedagógus írása

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
A Kreatív Műhely Munkaközösség munkája

A Kreatív Műhely Munkaközösség munkája

A Kreatív Műhely Munkaközösség 2010 őszén 18 fővel alakult az Ajka Városi Óvodában. Az elmúlt tanévben a kompetencia alapú programcsomaghoz tartozó eszközökkel ismerkedtünk. Átnéztük a meseláda tartalmát, betekintést kaptunk a mozgásfejlesztés eszközeibe, az ötletes és mutatós dekoráció elkészítéséhez is sok- sok instrukciót kaptunk.

bővebben