Ötödik éve dolgozom a budapesti Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodájában, mivel szívem egyik bugyrában laknak a színházi előadások, így előszeretettel szervezek ezzel kapcsolatos programokat a gyerekeknek.

Minden évben hat bérletes előadást nézünk meg a gyerekekkel az Óbudai Kulturális Központban. Rengeteg élménnyel gazdagodunk, hiszen láttuk már Csipkerózsikát, A suszter manóit, A dzsungel könyvét, A Diótörőt, Az ördög 3 aranyhajszálát, Holle anyó történetét, A világszép nádszál kisasszonyt,Az 1001 éjszaka meséit, Betlehem csillagát, A négy évszak történetét, Mekk Mestert, Ózt, a nagy varázslót és még sorolhatnám.

A legnagyobb élmény talán Szergej Prokofjev halhatatlan, zenés története volt, amely egy szikrázó tavaszi napon játszódik.

Péter és barátai – a kismadár, a macska és egy kelekótya, kerge kacsa – hihetetlen kalandokba keveredve túljárnak a hatalmas és gonosz farkas eszén. A szereplőket egy-egy hangszer, illetve egy-egy jellegzetes dallamfordulat jelzi. A Színház művészei arra vállalkoztak, hogy a megszokott koncert előadásokhoz képest, a hangszerek mellett, tánccal és szöveggel elevenítik meg a történetet. Ezt a páratlan és eddig egyedülálló élményt varázslatos díszlet teszi még felejthetetlenebbé.

Kolléganőmmel, Andi nénivel visszük az ovisokat és fő segítségünk Sanyi bácsi és a busza. Az idei program keretében láttuk Pinokkió kalandjait és megnézhetjük a Hattyúk tavát, majd a decembert egy Kolompos koncert zárja, mert:

?Mindegyik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.”
(Babits Mihály)

 

Siklósi Barbara, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-16