Amikor arra a kérdésre miért szeretem a Mosolygó ovit, ahová kisfiam jár úgy érzem sosem fogok kifogyni a szavakból…

Levi két éves korában kezdte meg a bölcsödét. Elválásunk első lépcsőfoka volt, annál is inkább mert a szoptatások számát csökkentenünk kellett.
Félelmeim ellenére hamar beilleszkedett. Két és félévesen ősszel beléptünk az ovi kapuján, nem titkolt félelmekkel. Egy hónappal az ovi előtt hagytuk el a napi egy alkalommal szokásos szoptatást…
Az ovi kiválasztásakor hangsúlyt kapott az intézmény hitvallása, az oktatási irányzatok.
Ismerősöktől sok jót hallottam a Montessori ovi előnyeiről. Lakótelepünkön kér ovi működik ezen elvek gyakorlásával.
Most elárulok egy titkot! Levi oviját titokban választottam. Egyik nap reggelén miután bölcsödében hagytam kisfiam ?beszöktem” a Kelta utcai Mosolygó oviba.
A bejáraton belépve megmagyarázhatatlan érzés kerített hatalmába. Biztos vagyok benne, hogy a kisszekrényekkel teli, csoport jelekkel díszített folyosók, és a hatalmas nagy akvárium rejtett rabul. Jártam más ovikban is, de valahogy nyomasztónak éreztem azok légkörét.
Egyetlen egy csoportban sem jártam, mert nem mertem csak úgy bemenni…
Az járt a fejemben, hogy Levi remélem felvételt fog nyerni az intézménybe!!!
Elérkezett a szeptember. A Mókus csoportba került kisfiam. A szülői értekezleten tudtam a leges legjobb csoport tagja lehet az én kicsikém. Noémi néni megengedte, hogy kiválasszuk a jeleket a lurkóknak. A miénk a hóember lett.
Ezen a késő délutánon jártam először a csoport falain belül. ÁLOMSZÉPnek találtam. Színes, barátságos festményekkel díszített falak között a mini kis bútorok, az egyik sarokban berendezett kisbolt, a másik sarokban babaszoba, a mosdó előtt kis szobában építőjátékok. Az ablakokon színes függönyök. Tudtam Levi a legeslegjobb helyre kerül amíg én dolgozom.
Őszintén megvallva nyáron nem hagyott anyai féltő énem nyugton. Mi lesz ha leesik a mászókáról, mi lesz ha elesik, mi lesz ha……ezer mi lesz ha motoszkált a fejemben.
Noémi, Gabi, és Anett nénit megismerve ezek a kavargó, nyughatatlan mondatok egy szempillantás alatt törlődtek!!!!
Reggel vidáman szalad kisfiam Mókustársaihoz, természetesen csak és kizárólag a reggeli hatalmas üdvözlő ölelést követően, mely az óvó néniknek ?jár”!
Sosem unalmas a Mókuskák napja, minden gyermek a saját képességeinek, érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot választhatja nap, mint nap.
Imádjuk Gabikát, Noémit, és Anettet! Nagyon segítőkészek, aranyosak. A gyerekekkel kapcsolatosan naprakészek, minden rezzenésüket ismerik. Csoportunkban kölcsönös kommunikáció zajlik szülők, és óvó nénik között. Együtt neveljük, formáljuk a kisfiainkat, kislányainkat nap, mint nap.

Szomorú leszek nagyon, s szerintem ezzel nem leszek egyedül amikor Levi kiröppen a Mókus csoport falai közül!!!
Szeretnék levelemhez képet is csatolni ahol Gabi, Noémi, és Anett néni a gyermekek gyűrűjében vannak.

Üdvözlettel:

Urbán Dóra, szülő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-23

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben