Írhatnék a nevelés technikai oldaláról, hogy mennyi mindennel foglalkozhatnak a gyerekek napközben, de szerintem sokkal meghatározóbb ebben a korban az a szellemiség, ami körülveszi őket.

Egyszerűen megfogalmazva: azért kedvelem a Mosolygó óvodát, mert itt szeretettel és figyelemmel támogatják gyermekemet a fejlődésben. Nem sürgetik olyan dolgokkal, amik még nem neki valók, viszont van rengeteg játék, kihívás, sok mosolygós reggel és ha összefutnak, sikongatva ölelkező ovisok a boltban vagy az utcán.

Örülök neki, hogy ide járunk, mert minden nap úgy engedem el a fiam kezét, hogy tudom, jó helyen van és a nap végén biztosan kapok legalább 5 perc élménybeszámolót arról, milyen kalandokat éltek át aznap. Szeretek részt venni a gyerekeim életében és ez az óvodába kerüléssel sem kellett változzon, mivel az intézmény évente többször is biztosít alkalmat a közös tevékenykedésre. Együtt kertészkedünk, együtt sétálunk Márton napon a lámpások pislákoló fényében és együtt élvezzük a gyermeknapi forgatag ügyességi-játékait a májusi napsütésben. Ezek az alkalmak nem csak arra jók, hogy a saját gyermekemmel együtt tölthessem az időt, hanem arra is, hogy jobban megismerjem a barátait, csoporttársait.

Természetesen az ilyen alkalmak mit sem érnének az odaadó, következetes és gondoskodó óvodapedagógusok, valamint dadusok nélkül, akik folyamatosan szemmel tartják az eseményeket minden egyes nap. Nekik köszönhető a családias hangulat, a kifüggesztett képek és alkotások sora, amik előtt mi – szülők – sokszor időzünk büszkén, miközben a gyerekek búcsúzkodnak délután.

 

Nagy Linda szülő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-21

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben