Háromgyermekes édesanya vagyok. Jelenleg a középső gyermekem 4. éve az ovi tagja és a legnagyobb gyermekem is csak tavaly hagyta ott az óvoda bensőséget légkörét.

Nagyobbik lányom rettentő anyás volt (még kicsit mindig az), nagyon nehezek voltak a reggelek, állandó sírás és zokogás jellemezte az elválásainkat az oviban. Az óvónők, a dadusok, sőt sokszor maga az óvodavezető jött oda segítséget nyújtani, hogy végre elindulhassak dolgozni. Természetesen napközben egy hangja sem volt a lányomnak, mert gondoskodó, melegszívű, tüneményes óvónők és dadus néni vette körül.
A napi menet rutinná vált és egyszer csak azt hallottam a kislányomtól, hogy várja az ovit, mert másnap bábszínház előadás lesz. És ez csak egy a sok óvoda által megszervezett program közül, rengeteget kirándultak, hajókáztak, színházba, játszóházba mentek, állatkertbe látogattak és így rengeteg élménnyel gazdagodtak.

Nagyobbik lányom az Elefánt csoport tagja volt, kisebbik lányom elkerülve a testvér rivalizálást szándékosan más csoportba került, így az ő csoportja azóta is a Mókus csoport. Noémi néni, Gabi néni és Anett néni testesítik meg mindazt, amiért az én kisebbik lányom imád oviba járni.

Rengeteg új munka készül el a keze alatt, büszkén meséli, hogy a kis gomba miből készült, dióhéj a teteje (kalapja), borospalack dugója a szára, és egy szelet fa az alja. És az ő pici keze festette, díszítette, amire nagyon büszke. És ez csak egy a sok kézimunka közül, mert nap, mint nap tanul újat, a versekről, mondókákról, dalokról nem is beszélve. Szuper a közösség, mindig van közös névnap, szülinap, jók a nyári-tavaszi-őszi-téli programok, szereti a lányom a Márton napi felvonulást, a Mikulás ünnepséget, a farsangi mulatságot és a kihagyhatatlan tavaszi kirándulásokat. Nyáron pedig azt szereti a legjobban, hogy szinte egész nap játszhat az udvaron, megunhatatlanul rója a köröket, nem számít, hogy ő már 6 éves, most még élvezi a játékot.
A nővére sokszor mondja is fáradtan: ?De jó Neked, hogy Te még ovis vagy!” És milyen igaza van, nagyon-nagyon jó élete van, jó helyen lehet napközben, az óvoda hangulata, nevelési módszerei, a légköre, a bútorai, a díszítő elemei, a színei mind-mind barátságosak és számunkra tökéletesek. Alig várjuk, hogy harmadik gyermekünk, a kisfiunk is oda járhasson.

Üdvözlettel,

Záhonyi Ágnes szülő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-24

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben