„Mikulás, Mikulás, öreg Mikulás”

Mikulás

Öreg, nem öreg mi akkor is várjuk. Az Elvarázsolt házikó két magyar csoportja, December 6 – án egybegyűl, ünnepélyesen felöltözve, kipirult arcal és csillogó szemekkel várja a Mikulást. Énekelünk, verset mondunk, hivógatjuk, hallgatjuk jön-e már. Nem jön…

Még hangosabban énekelnük, még hangosabban mondjuk a verseket, óvó néni kitekint az ajtón, ablakon, de a Mikulás nem jön.

Csendbe maradunk, nehogy megijesszük a Mikulást, meg sem moccanunk, nem is szuszogunk a Mikulás mégsem jön. Nem értjük miért. Az ebédünket már egy hónapja, miota Mikulásról van szó megesszük mind (szinte), minden délben alszunk (majdnem), ugysek vagyunk, nem vitatkozunk a játékokon (egyszer – egyszer) mindezt azért, hogy a Mikulás és a krampuszai lássák és tessék semi értelme, a Mikulás mégsem jön.

De egyszer csak… csengő hallszik, egyszer csak halkan, távolról, majd egyre hangosabban, közelebről mig verge kitárul az ajtó és belép a …Mikulás.

Most megértjük miért késett. Akkora két zsákot cipelt, hogy nem is tudjuk, hogy birta el. Már rohannánk is a zsáknak, bontanánk is ki, de a Mikulás szigoruan rank nézzük: \”Na lássuk cask tudtok ti énekelni\”. Már hogyne tudnánk, elénekeljük az összes éenekt, melyet a Mikulásról tudunk és már indulnánk is a zsákok felé. De a Mikulás pillantása ismét megállít: \”Na lássuk cask tudtok ti verset mondani\”. Persze, annyit, hogy Mikulás füle belezöldül mire befejezzük és elmondjuk a verseket is. Na verge ezen is túl vagyunk jöhet a zsék kibontása.
Igen ám, de a Mikulás ismét kérdésre emeli az újját: \”Na lássuk cask ügyesek
voltatok – e ti?\” Hát persze Mikulás bácsi, a legügyesebbek, szinte angyalok.
Na igen, csakhogy a Mikulás fogja magát és elővesz egy hosszú, listát és legnagyobb meglepetésünkre elkezdi olvasni, amit a krampuszok megfigyeltek, hogy Dávid nem alszik, Andrea nem eszik, Mihályka csintalankodik és igy tovább. Dávid, Andrea, Mihályka meg a többiek tátott szájjal hallgatják és lesütött szemmel türik a megrovást.

De a Mikulás bácsi jóságos, eltekint ezektől az apró kis tévedésektől és verge valahára megengedi, hogy megnézzük az ajándékokat.

Gyönyörű ajándékokat hozott a Mikulás és az egyész December 6 – ai nap játszással telik el.

Sípos Erzsébet, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-02

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!