Mikulástúra a Micimackó Óvodában

Mikulástúra

A világon mindenhol december 6-a Miklós napja, melyet talán a gyerekek várnak a legjobban. Ilyenkor az ablakokba helyezett kitisztított cipőkbe szaloncukrot vagy kisebb édességekből és déligyümölcsökből álló piros csomagot tesz a Mikulás.

Ehhez az ünnephez kapcsolódva különleges kiránduláson vehetnek rész december elején az aktív kikapcsolódásra vágyógyermekek és családjaik. A hagyományosan megrendezésre kerülő Mikulástúrán sok-sok kis óvodásunkkal mi is elindulunk tele izgalommal Tatabánya-Felsőgalláról Csákányos pusztára.

Sokan csatlakoznak ilyenkor a csapathoz a szülők mellett eljönnek a kisebb testvérek, nagyszülők, hogy közösen töltsünk el egy kis időt a szabadban.A túraútvonal mesésen szép, a téli erdőben, tiszta levegőn sétálva érdeklődéssel figyelik a gyerekek a deres(szerencsésebb években havas) tájat, a téli természet csodáit.

Felfedezik és tanulják a különböző turistajelzéseket, (a színjelzéseket, a jelzéskódokat). A gyalogtúra vidáman, énekléssel, kacagással telik, közben persze azt találgatják, hogy vajon jól viselkedtek-e az elmúlt évben és kapnak-e ajándékot a mikulástól. Az uticél végén a mindenki számára kedves pirosruhás, nagyszakállúMikulás és ördögi kísérői a krampuszok várják a gyerekeket.

Sok-sok előkészület előzi meg ezt a túrát, hiszen óvodásaink rengetek verset, mondókát tanulnak, hogy ezzel örvendeztessék meg a Mikulást. Sok gyermek szép rajzokat készít ajándékba. Cserébe szaloncukorral és édességekkel teli csomagokat kapnak. Az túra végén a hideg időben jól esik a forró tea, közben rengetek programot, műsort nézhetünk meg. A sok előadás között találunk táncos, énekes produkciókat óvodák, iskolák, dalkörök előadásában. A szabadban jólesik a futkározás, a sokféle ügyességi játék, amit a gyerekek nagyon szeretnek. Közben az apró kezek bontják a csomagokat, vidáman eszegetnek. Hazafelé már fáradtabban, de a csomagok mellett sok-sok élménnyel térhetnek haza a gyerekek.

Kecskésné Záreczki Hajnalka, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-29

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!