Mikulás várás az oviban

Mikulás várás

Kicsi óvodánkban minden évben ellátogat a télapó a krampuszával együtt, hogy meglátogassa a jó gyermekeinket. De volt már olyan is, amikor mikulás ünnepségre mentünk, ahol más óvodás gyermekekkel együtt közösen megnéztünk egy bábelőadást.

Nálunk a Mikulás ünnepség általában zárt körű, csak a kicsiny gyermekek és a Télapó bácsi van jelen. A délelőtt folyamán szokott eljönni, aprócska csengőjét csengetve tér be hozzánk, a krampuszai pedig hozzák a nehéz zsákját, amiben a csomagok lapulnak. Ilyenkor a gyerkőcök kicsit megijedve, megszeppenve, de ugyanakkor hatalmas örömmel fogadják az öreg mikulást.

A csoportszobában szoktuk fogadni, Óvónéni segít neki leülni, mert hát nagyon elfárad a hosszú út során. A kis lurkók pedig körbe ülnek. A kisebb gyermekek közül azért akad olyan aki bizony elpityereg, mert megijed. A télapóbácsi elmeséli, hogy milyen messziről jön a rénszarvasok által húzott szánkóján. A gyermekek ámulva hallgatják a kis történetet. Majd minden óvodás elmond egy aprócska versikét, mondókát, közösen éneklünk Mikulás dalokat. Aminek az öreg Télapó nagyon örül…

A mikulás fel van készülve, mert minden gyermekről tud mondani valami kis dolgot, hogy abban az évben bizony milyen csínyt követett el. Majd sorba kiosztja a csomagokat. Nálunk csak jó gyermekek vannak, mert virgácsot csak a krampusz szokott kapni. A végén minden gyerkőc megígéri hogy a következő Mikulás ünnepségig nagyon jó szófogadó gyermek lesz, és Mikulás dalocskáinkkal elköszönünk tőle. Hatalmas szeretettel várjuk a következő december 6-át…

A kicsinyke óvodánkban így telik el a Mikulás ünnepség! Meghitten, mint egy nagy családban.

 

Lénárt Andrásné, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-12-06

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!