művészet

A művészetre nevelés már az óvodában elkezdődik. Aki gyermekkorában megtanul látni,hallani, érezni, az sok – sok év múlva is meglátja a zöld fűben a sárga kankalin ragyogását, meghallja az autók zajában a madarak csicsergését, megérzi a napfény és a friss tavaszi szellő illatát, lágy érintését??

A gyermekeket sok szép látnivaló veszi körül, amelyek rácsodálkozásra késztetik őket. Az óvónő, a család feladata a kultúrát, esztétikumot nyújtó hatásrendszerben megkeresni azokat az alkalmakat, lehetőségeket, amelyek megmozgatják a gyermekek fantáziáját, érzelmileg is közel állnak hozzájuk.
Sokféle művészetet /festészet, zene, tánc, színház, stb./ hozunk közel a gyerekekhez, kihasználjuk a településünk adta lehetőségeket, és a gyermekrajzpályázatokat is.

Ajka Városi Óvoda Patakparti óvodájából a középső és nagycsoportos korú gyerekeket, életkoruknak és érdeklődésüknek megfelelően a helyi kiállításokra, kulturális programokra rendszeresen elvisszük.
Az óvoda csoportjai szívesen és örömmel vesznek részt a városi, megyei és országos rajzpályázatokon egyaránt. A rajzpályázatok témái általában a mesékkel, a gyermekek közvetlen környezetével, ünnepekkel, átélt élményeikkel kapcsolatosak.

Örömmel számolhatok be egy a Patakparti óvoda Csicsergő csoportjába járó 4.5 éves sikeréről, aki az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, és a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet által az Iskola biztonságáért programhoz kapcsolódóan ? Kacagó, Duzzogi, Csibész és a többiek” címmel meghirdetett országos óvodai rajzpályázaton, kimagasló eredményéért, arany oklevelet kapott. A Budapesten rendezett díjkiosztó ünnepélyen Bence személyesen részt vett, ahová szülei és felkészítő óvónői is elkísérték. Gratuláunk a kisfiúnak és további sok sikert kívánunk számára!

Kaposiné Kundermann Lívia, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-12-04

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
A Kreatív Műhely Munkaközösség munkája

A Kreatív Műhely Munkaközösség munkája

A Kreatív Műhely Munkaközösség 2010 őszén 18 fővel alakult az Ajka Városi Óvodában. Az elmúlt tanévben a kompetencia alapú programcsomaghoz tartozó eszközökkel ismerkedtünk. Átnéztük a meseláda tartalmát, betekintést kaptunk a mozgásfejlesztés eszközeibe, az ötletes és mutatós dekoráció elkészítéséhez is sok- sok instrukciót kaptunk.

bővebben