ovifoci

A Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodában évek óta nagy sikernek örvend az ovifoci. A foglalkozásokat a Baráti Bőrlabda F.C. tartja, az évek során az óvoda nagyon jó kapcsolatot alakított ki az egyesülettel.

A foci inkább a fiúk sportja, de előfordult, hogy lányok is csatlakoztak. A játék, a labda szeretetén kívül mindig nagy motiváló erő volt, hogy mindig olyan edző foglalkozott a gyerekekkel, akit óvodásaink nagyon megszerettek. Mivel az óvodában csak nők dolgoznak / idén szeptembertől ez megváltozott, van egy aranyos óvó bácsink /, a gyermekek rajongva, kicsit másképp néznek fel a férfire, aki foglalkozik velük. Már puszta megjelenésük is tekintélyt ad.

A foglalkozások hetente kétszer két-két csoportban zajlanak az óvoda tornatermében. Néhány éve Ádám bácsi foglalkozik a gyerekekkel, fiatal kora ellenére nagyon jó pedagógiai érzékkel, türelemmel, szeretettel tanítja a kicsiket a foci ” tudományára „.

Lehetőség van arra, hogy a szülők mezt vegyenek gyermeküknek, szívesen veszik fel ezeket az edzésekre, de természetesen bármilyen tornaruhában is részt vehetnek.
A szülők évente több alkalommal nyílt edzésen vehetnek részt, ahol megcsodálhatják, hogyan rúgják, vezetik a labdát, esetleg gólt is lőnek gyermekeik. A foglalkozásokért az egyesület egyrészt sportszerekkel, másrészt kirándulások finanszírozásával támogatja az óvodát.

Tavaly az óvoda bekapcsolódott az MLSZ által indított Bozsik programba, melynek keretében gyermekeink kis óvodás bajnokságban vehetnek részt. Korábban is voltak ovifoci versenyen a mosolygós fiúk, jó helyezésükért kupát is kaptak.

Az évek során megfigyeltük, hogy azok a gyermekek, akik részt vesznek az ovifocin, sokszor fegyelmezettebben viselkednek társaiknál, mert a csapatsport nagyon jó nevelő hatású is. Megtanulnak közösen küzdeni, megtanulják, hogy a siker csak közös erővel érhető el, ezáltal sokkal türelmesebbek lesznek társaik irányába is.

Talán egyszer büszkén fogunk gondolni egy-egy névre, akik a mi óvodánkban kezdték el sikeres focipályafutásukat.

Hajrá fiúk, hajrá Mosolygó Óvoda!

 

Tóthné Ungár Veronika, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-12-07

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Ovi-foci a kaposvári Petőfi Sándor Óvodában – 1. rész

Ovi-foci a kaposvári Petőfi Sándor Óvodában – 1. rész

Óvodánk 1974-ben létesült városi, lakótelepi óvodaként. Elhelyezkedésünk, valamint a társadalmi kihívások inspiráltak bennünket, hogy aktívan, elhivatottan tevékenykedjünk a mozgásfejlesztés területén. Nevelőtestületünk 1992-ben előzetes tanulmányok, eredményvizsgálatok, a szülők igényei és a gyermekek mozgásfejlettségének figyelembevételével innovatív pedagógiai munkába kezdett.

bővebben