Óvoda szeretlek! – Felnőtt farsang a Mosolygó Óvodában

farsang

Az óvodában folyó magas színvonalú munkához fontos, hogy a dolgozók jól érezzék magukat az intézményben. Ennek érdekében igyekszünk sok olyan programot csinálni, amely jobban összekovácsolja a csapatot. Tagóvoda lévén, egy másik épületben működik a székhelyen lévő óvoda, rendszeresen tartunk közös értekezleteket, programokat, hogy minél jobban megismerhessük egymást. Ez volt a célja februárban közös farsangunknak.

A Mosolygó Óvoda néhány dolgozója vállalta, hogy egy, az eddigiektől eltérő módon szervezi meg a farsangot.

A televizióból ismert „Magyarország szeretlek” c. vetélkedő mintájára készítettük el „Az óvoda szeretlek” c. vetélkedőt. A dolgozóknak csak annyit árultunk el, hogy felhívtuk a figyelmüket arra, hogy nézzék meg a vetélkedőt a TV-ben.

óvodai felnőtt farsang

Három csapatot szerveztünk, a Mosolygó Óvoda csapata volt a ” Szőke nők „, a Montessori Óvoda csapata volt a „Zöldikék”, a közös csapat volt a MO-MO, mindháromban vegyesen voltak óvónők és dajkák. A csapatvezetőket mi kértük fel, ők választották ki a csapattagokat és a szurkolókat. Előadtak egy rövid bemutatkozó csasztuskát, majd a kapitányok bemutatták a csapatot. Voltak vezérszurkolók, transzparensek, buzdító rigmusokkal készültek a szurkolók. A csapattagok egyforma, jelmezszerű ruhában voltak. A vetélkedő indítása előtt elénekeltük közösen a „Mézga dalt”, megvolt a jó kedv és hangulat a vetélkedő indításához.

A kérdések és a feladatok természetesen a gyermekekkel, óvodával, gyermekirodalommal voltak kapcsolatosak, a TV-ben látható vetélkedő feladatainak mintájára. Voltak komolyabb ismereteket igénylők, de igyekeztünk úgy összeállítani őket, hogy azokat lehetőség szerint meg is tudják válaszolni. Volt gyermekdal felismerés, tippelés, felolvasott szöveg továbbadása, villámkérdések, és egyéb érdekes és humoros feladat.

Mint a legtöbb vetélkedőben, nem elég a tudás, a szerencse is szükséges. Ezen az estén a szerencse / és azért a tudás is/ a mi óvodánknak kedvezett, a vetélkedőt a Mosolygó Óvoda csapata nyerte., Igazán őszintén, önfeledten örültek a sikernek, a másik két csapat is nagyon jól szerepelt, de az utolsó feladatban – „Ki nevet a végén?” a szerencse mellénk állt, a mi csapatkapitányunk gurította a legmagasabb számot a ruletton.

A vetélkedő után még az óvodában maradtunk, jókat beszélgettünk és nevettünk, felidézve a vetélkedő legjobb pillanatait. Az este igen jó hangulatban zajlott, utána még sokáig volt beszédtéma a jól sikerült program.

Tóth Veronika, óvodatitkár írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2014-01-17

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!