Színházlátogatás

Fontosnak tartjuk óvoda-pedagógusként, hogy a gyermekeknek megmutassunk és megszerettessünk minden olyan tevékenységet, ami művészi érték, ami elengedhetetlen lehet érzelmi fejlődésükben, ami segíti őket, hogy életük során teljes emberré válhassanak. Ennek érdekében szeretnénk mindent megtenni, hogy már kiscsoportos kortól láthassanak korosztályuknak megfelelő, értékes színházi , bábszínházi előadásokat. Hisszük, hogy a színház eszközeivel kell és lehet is tenni valamit a gyerekekért.

Szerencsés helyzetben van Tatabánya hiszen saját színházzal rendelkezik (Jászai Mari Színház, Népház), mely az elmúlt években teljes újjáépítésen esett át. Ide látogatunk el minden évben az óvódás gyerekekkel, 5-6 alkalommal, hogy megnézzünk egy-egy előadást.
A gyerekek nagy-nagy lelkesedéssel készülnek minden színházi előadásra. Különös gonddal választják ki otthon ?csinos” ruháikat és már reggeli közben felcsillan kíváncsiságuk, hogy vajon milyen is lesz az előadás. Izgalommal és mindenre nyitottan indulnak el a színházba. Mindig várják, hiszen sok-sok új élménnyel, tapasztalattal gazdagodnak a színházi előadások alatt.

2012-ben az évadot a Bumba című afrikai népmese kezdte. Ez egy kalandos történet egy varázslatos világ lakóiról, az ott élő emberekről és állatokról. Meséiket a nyugat-afrikai Száhel-övezet mondavilága, az őshonos törzsek kultúrája és művészete inspirálta. Nagyon izgalmas és érdekes előadást láthattak a gyerekek, amit a délután érkező szülőknek kitörő örömmel meséltek el. Jó látni, hogy ezek az előadások mennyi élményt, tudást és érzelmi többletet adnak a gyerekeknek. Az előadások utáni napon élményeiket mindig lerajzolják amiből kiderül, hogy kinek mi tetszett a legjobban az adott előadásban, ami a legizgalmasabb, legszebb, legjobb volt a számukra.

Kecskésné Záreczki Hajnalka, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-15

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
A Kreatív Műhely Munkaközösség munkája

A Kreatív Műhely Munkaközösség munkája

A Kreatív Műhely Munkaközösség 2010 őszén 18 fővel alakult az Ajka Városi Óvodában. Az elmúlt tanévben a kompetencia alapú programcsomaghoz tartozó eszközökkel ismerkedtünk. Átnéztük a meseláda tartalmát, betekintést kaptunk a mozgásfejlesztés eszközeibe, az ötletes és mutatós dekoráció elkészítéséhez is sok- sok instrukciót kaptunk.

bővebben