Kategória: Enneagram

Enneagram

Ennegram tesztek

Legfrissebb

Bevezető az Enneagram teszthez

Az első és egyben legfontosabb tudnivaló: addig nem tudunk másokat (még a saját gyerekünket sem) megérteni, amíg nem vagyunk tisztában önmagunkkal, ergo először azt kell megvizsgálnunk, hogy mi melyik karaktertípusba tartozunk.

Enneagram karakterek

Enneagram karakterek 8. – Az igazságosztó

Nálam még tart a dac-korszak! Dominancia, öntörvényűség és bizonyos fokú agresszivitás jellemzi (a dac-korszak igazi Nyolcas időszak!). Pillanatok alatt átveszi a vezetést vagy csendben figyel és vár a megfelelő pillanatra.

Tovább

Enneagram karakterek 7. – A világmegváltó

Vigyázz a szárnyaimra!

A Hármas gyerekekhez hasonlóan a Hetesek is szívesen vállalják a ?társaság középpontja? szerepét. Lelkesek, tele vannak ötletekkel, kreatívak, de csak keveset valósítanak meg közülük, mert amint valami rutinná, megszokottá válik, máris tovább lépnek.

Tovább

Enneagram karakterek 6. – Ugrásra készen

És nézz be az ágy alá is! Szinte minden Hatos gyermek mélyen hiszi, hogy valamiféle rém lakik a szekrényben, a rejtett zugokban. A kis Hatosok állandóan azt latolgatják, hogy ?jó, de mi van, ha??.

Tovább

Enneagram karakterek 3. – A vezér

Akiknek muszáj produkálni. Ők azok a gyerekek, akik sokszor azt élik meg, hogy nem önmagukért szeretik őket, hanem azért, amit produkálnak. A csodagyerekek, osztályelsők, teljesítményhajhászok és élsportolók gyakran ennek a fixációnak a termékei.

Tovább

Enneagram karakterek: 1. – A jó kisfiú / jó kislány

Tekintsük át röviden az egyes karaktereket a gyerekeink szempontjából!
Őt úgy ismerhetjük, mint a tipikus jó kisfiút ? jó kislányt. Szélsőséges esetben nagyfokú pedantéria jellemezheti. Ragaszkodik az állandó napirendhez és a szülői következetességhez.

Tovább
Betöltés